Pages

Thursday, October 21, 2010

'Abang' nujum...?

time p karok semalam
sampai kat Suara OK.! ,, nampak cam ramai orang..cam penuh je nie..
bunee yang bersemangat nak menyerlahkan bakat da kat depan kaunter da..ah,,masuk je laa..
time tu ade lagi 1 geng nie nak book bilik karok jugak..ktorang tunggu la jap kan..
tetibe 1 of them tanye kat ktorang..


abg nujum : nie sape vokalis nye nie...?


lantas dengan pantas bunee yang bersemangat menuding jari ke arah sy...
abg nujum tu pandang sy...


abg nujum : oh,,yang nie..? eh, macam kenal laa...siti kan..?
saya : huh...?? (dalam ati,,cmne leyh twu lak nie? dia pakai pick je kot name tu)
abg nujum : kenal nie...korang nak karok erh.? penuh laa..urm..korang nie satu course erh..?
saya : haah..(dalam ati,,eh, cmne lak la die leyh twu ktorg stdy lg.?)


yang lain sume pandang sy,,sume tertanye-tanye..sy kenal ke dia..??
saya : xkenal laa..erk...tapiiii...muke dia cam familiar laa..
abg nujum : korang nak bilik pe.?
bunee : nk bilik VIP
abg nujum : ok..jap erh..penuh laa..
*sambil tu dia tempahkan bilik tuk ktorg..padahal membe-membe dia pon ngah nak tempah bilik gak


abg nujum : siti,,lagi setengah jam bole x..? sekarang penuh la..


ktorg discuss sat..n dengan sebulat suara bersetuju..


saya : ok..bole laa..
abg nujum : korang nak 1jam ke kire lagu.?
bunee : nak 1 jam
abg nujum : betul nie.? 1 jam RM15 aw...
bunee : ye..comfom..!
*dia menguruskann lagi tempahan tuk ktorg..n tuk membe-membe dia jugak..


selesai pembayaran ktorg pon kuar amek angin sat....
hampir setengah jam kemudian.......
kt area depan Suara OK.!
tengah berbual sal abg nujum tuh..


____ : awak mmg xkenal ke org tu..?
saya : x laa..rase nye xde kenal...
____ : cube ingat2..ntah-ntah bdak skola dulu ke..?
saya : urm...xde laa
____ : ntah-ntah kwn dak-dak laki x..?
____ : eh,, xkan laa..
____ : dia keje cnie ke..?
____ : haah laa..cam keje cnie je..
____ : tapi dia cam datang nak karok gak kan..
____ :  haah laa..yang tadi tu cam geng dia jugak kan...
____ : nanti awak tanye la cmne leh kenal...
saya : xnak laa...dia main pick je kot name kte tu
____ : siti,,tu dia da dtg cnie tu...


abg nujum : da bersedia nak nyanyi..?
ktorg cam xbagi respon sangat


abg nujum : korang utm erh.?
wakil ktorg : emm
abg nujum : duduk luar ke..?
ktorg : ....
abg nujum : nape x duk dalam..?
wakil ktorg : eh,,ktorg mmg dok dalam
abg nujum : datang nek pe..? kete sape..?? sndri.? fmly.?
ktorg : urm..banyak tanye lak *tp dlm ati je laa
wakil ktorg : camne leyh kenal siti.?
abg nujum : kenal laa..kat fb
saya : erk..sala orang nie...
abg nujum : eh yeke.? abes tu nie sape.?
bunee : nie zu
abg nujum : owh...


pastu ktorg cam men teka-teka lak..teka-teka name laa..ape laa
but most of the answers approximately true.!
make us a bit curious...
dia nie ahli nujum pe....???  

1 comment:

Li'Fi said...

tu bukan abg nujum tu. tu abg terjah kot....